Forstå splitleasing
Splitleasing eller deleleasing er en ordning, hvor et firma og en privatperson hver indgår aftale om leasing af samme bil.
Plus Leasing A/S
Vores biler | Om flexleasing | Import | FAQ | Klargøring | Om os
Hvad er splitleasing?
Ved splitleasing etableres to enslydende leasingkontrakter, hvor den ene underskrives af firmaet og den anden af den ansatte.
Derved splittes leasing op mellem parterne og sikrer, at firmaet og privatpersonen betaler præcis den del af de samlede omkostninger, som vedrører deres andel af bilens kørsel.
Da hver part betaler for egen brug af bilen, udløser det ingen firmabilbeskatning for privatpersonen, da det er leasingselskabet og ikke firmaet, som stiller bilen til rådighed. Samtidig sparer firmaet den andel af udgifter, som privatpersonen afholder.
Hvordan foregår det i praksis?
Ved indgåelse af en deleleasingaftale estimeres en forventet kørselsfordeling, f.eks. 80% erhverv / 20% privat, der danner grundlag for opsplitning af førstegangsydelsen, som særskilt betales af hver part.
Driftsudgifter
I forbindelse med udarbejdelse af leasingtilbud opstilles et budget ud fra de forventede driftsudgifter på bilen:
- Forsikring
- Grøn Ejerafgift
- Brændstof
- Reparation/Vedligeholdelse
- Service
Udgifterne fordeles hver måned og opkræves sammen med de ordinære leasingydelser.
Hvornår skal man splitlease?
Normalt anbefaler vi, at den private kørselsandel maximalt udgør 30 %.
Kørebog
Når der indgås en deleleasingaftale, monteres en GPS med elektronisk kørebog, således hver part får ført detaljeret kørselsregnskab. Enheden opfylder SKAT's retningslinjer for elektronisk kørebog og er desuden godkendt som sporingsenhed hos en række forsikringsselskaber.
Den elektroniske sporingsenhed registrerer al kørsel, og med en webbaseret adgang til kørebogen kan man altid følge kørselshistorik og se køretøjets aktuelle position.
Hver måned fordeles og opkræves leasingydelsen inkl. driftsudgifter for privatpersonen og firmaet hver især ud fra de faktiske kørte kilometer.