Om flexleasing
Biler på første klasse med flexleasing. Skal jeg flexlease eller købe min næste bil?
Fordele ved at flexlease
- Spar registreringsafgift
- Lavere afskrivning i kroner og øre
- Mindre kapitalbinding
- Mere fleksibilitet
- Større marked, når bilen skal sælges igen. Den kan sælges ud i hele EU.
Flexleasing kort fortalt
Hos Plus Leasing forsøger vi at gøre det så gennemskueligt for dig som forbruger som overhovedet muligt.
Helt grundlæggende handler flexleasing om at betale forholdsmæssig afgift. Når du køber en bil på “normale” vilkår, så er afgiften bundet til bilen. Når du flexleaser, så er afgiften bundet til brugen af bilen.
Det vil sige: du betaler kun registreringsafgift for den periode du kører i bilen, og bilen afskrives eksklusiv registreringsafgift. Det betyder, at bilens værditab regnes af et lavere beløb, og det kommer dig til gavn i kroner og øre.
Derudover genberegner vi registreringsafgiften hvert år. Det betyder, at din månedlige leasingydelse vil falde år for år, og hvis du flexleaser bilen som firmabil, så vil dit beskatningsgrundlag også falde. Sidst men ikke mindst, så binder du langt mindre kapital i din bil og den vil være mere attraktiv at sælge, når du skal have ny bil, da købere i ind- og udland kan købe den uden dansk registreringsafgift.
Helt lavpraktisk betaler du ved kontraktstart et depositum, forsikring og det kontraktoprettelsesgebyr som vi lever af. Derefter betaler du dine månedlige leasingydelser over PBS.
Hvornår kan det betale sig at flexlease?
En god tommelfingerregel er, at bilen skal være ældre end 36 måneder (3 år), og sammenlignelige biler skal koste mere end 350.000 kroner på fuld afgift hos danske forhandlere.
Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål om flexleasing, som du kan læse her.